Si eu constat socat constant

Si eu constat socat constant
afis de la mini-europe-ul din brussels

In urma acestor constatari care produc constant socuri in zoso, scriu si eu un articol de raspuns....

Va indignati ca si cum aceasta instituite a "permisului' ar fi una sacra in romania. Care e diferenta intre el si cei cu permis luat pe spaga? Cred ca doar prudenta cu care conduce un om fara permis fata de unul luat pe spaga. Daca aveti pretentia sa va indignati, va rog sa puneti osu la treaba si sa va asigurati ca din resursele voastre de timp si interes limitate, v-ati facut treaba in a pune osul la treaba spre rezolvarea problemei permisului.

In cazul de fata e prostie all-in, pe toate palierele, dar tot cred ca a condus mult mai prudent in medie decat unul cu permis obtinut ilegal.

Eu sincer nu cred ca sunt asa multi, dintre cei care circula fara permis, cum e asta. In niciun caz 100% din cei 10% estimati de voi.

Tipologiile de oameni se rasfrang pana la cel mai amanuntit nivel, inclusiv in grupul celor care conduc fara permis un autovehicul pe drumurile publice.

Ce putem face noi, ca cetateni normali si care isi traiesc viata in primul rand dupa bun simt si respect fata de cei de langa noi, fata de noi insine si fata de generatiile ce vor veni dupa noi, in acest caz si in orice alt caz social care ne impacteaza?

Nu cred ca vaicareala in comentarii este un lucru suficient pe care il facem, cu toate ca e clar ca nu strica, avand in vedere ca astfel, noi cei care nu prea comentam, ne putem face idee despre nivelul maxim de maturizare pe care il avem in cadrul societatii.

Cred ca noi, cei cu varste cuprinse intre 30 (chiar mai devreme daca esti precoce in maturizare) si 52 de ani (chiar si mai mult daca esti mai batran dar ai crescut in ideologia generatiei de dupa cea la care te incadrezi tu), ar trebui sa facem mai mult pentru societate si comunitatile in care traim sau ne incadram. Suntem in deplinatatea maturizarii si puterii de a observa cat mai obiectiv unde am fost si unde am ajuns.

Avem suficiente informatii despre trecut incat sa trasam grafice despre evolutia umanitatii, tarii, familiei in ultimii 30 de ani, iar ajutati de istoria scrisa si evocata din mai multe surse, avem acces spre analiza si constatare la sute de ani de decizii si non-decizii pe care societatea normala trecuta le-a luat sau nu le-a luat, si cum au influentat nepasarea, indolenta, frica generatiilor trecute, prezentul pe care il traim astazi. Noi cum dorim sa ne analizeze, actiunile si non-actiunile noastre de acum, generatiile noi?

Comunitatea incepe de la tu cu tine insuti, la omu/oamenii cu care ai ales sa-ti traiesti viata de familie si prietenie, vecinii de pe palier, vecinii din bloc, vecinii din strada, vecinii din cartier, colegii de munca, 'colegii' din trafic, s.a.m.d. pana la regiune, tara, vecinii tarii, continent, mapamond.

Observam ca omul a ajuns omul de azi prin formarea de comunitati si cooperarea (cat mai) la unison in scopuri comune. Noi, ca bastion al sagetii civilizatiei umane PREZENTE pe pamant in acest moment in timp si spatiu si ca privilegiati observatori ai traiectoriei sagetii vietii umane pe pamant, ce plm facem, pentru noi si restul de langa noi la care tinem si in care ne oglindim, astfel incat sa murim impacati ca am dat tot ce am putut spre a indrepta sageata spre un inalt vazduh albastru, in loc de gaura neagra tare ca un zid spre care simtim multi ca ne indreptam?

Cum ma pot prezenta eu in fata copilului cu astfel de stare de fapt din lumea intreaga? Eu marturisindu-i copilului in timp ce-l conduc cu masina exclusiv pe el la o activitate pe undeva: Iote copile in ce te-am bagat! Stai linistit ca eu am facut tot ce am putut sa fie mai bine de atat, dar in afara de a nu arunca pe jos nici atunci cand nu sunt vazut si a comenta la articole si pe forumuri, n-am mai stiut ce sa fac si te-am facut pe tine, poate te descurci tu mai bine. Bafta!