Dragă Eric, Dragă Copii

Văd în tine și în fiecare dintre tine și noi produsul întregului univers care s-a trezit la conștiință prin noi. Noi suntem conștiința universului care poate să vorbească și să se autoanalizeze. Cred, luminos băiat ce Ești, că această conștiință a universului, cel puțin latura umana din ea, este încă la un nivel de înțelegere ca a unui copil de.... arunc din burtă acum.... 3 ani poate? hai 4 ani cu indulgență. Suntem la un nivel de înțelegere asupra a tot ceea ce ne înconjoară, cam cât de conștient e un copil de, poate, 4 ani despre lumea din jurul lui, în comparație cu lumea reală comună văzută de majoritatea adulților.

De ce zic asta?

Pâi, îmi bazez această năstrușnică bazaconie pe baza unor baze.

Faptul ca nu știm, sau nu majoritatea, ce a fost mai întâi, oul sau găina, este o bază pe care mă bazez. Pentru ca explică la rândui nivelul nostru de conștiință asupra noastră, de care am zis la început.

Faptul că cel mai îndepărtat punct din univers unde un om de pe planeta Pământ a fost ESTE, de fapt, cel mai apropiat corp ceresc din univers, iar asta este o altă bază pe care mă bazez.

Si faptul precedent nu exclude acest fapt

  • care este faptul că noi nu știm cum să avem grijă de sănătatea noastră mintală,
  • care este faptul că noi nu știm cum să avem grija de sărăcia generalizată atunci când mai puțin de 0.5% din populația gobului trăiește în ultra-bogăție, cu 90% din bogatia globala.
  • care este faptul că noi nu vrem să avem grijă de planeta în care trăim si din care facem parte, sa fim in simbioza cu ea, sau daca nu se mai poate macar să o tratăm cu respectul care ne este înnăscut și să fim parte din ea
  • care este faptul ca noi nu vrem sa admitem că am greșit
  • care este faptul că noi nu ne simțim întotdeauna în stare să fim pe primul loc și totuși ne pedepsim pe noi înșine cu cuvinte urâte la adresa noastră, în loc să fim înțelegători cu noi înșine și să ne fim nouă înșine suportul și vorba bună de care avem nevoie atunci când ne e mai greu. De ce am face noi asta? De ce am vorbi noi cu noi insine, de ce am avea doua ganduri contradictorii si pe baza carora exista un proces de decizie interioara? Haideți să ne spunem omului care suntem că: Sunt aici pentru tmine! Ne vom adapta vieții tmele și îmi vom FII aici pe Pământ, împreună cu tmine, în deplinătate! Orice voce o am în cap, orice gând îmi trece, le aud pe toate și voi avea o discuție cu fiecare din ele. Gândurile mele merită ascultate, sunt normale oricare ar fi ele, anumite gânduri ale mele nu ma reprezinta în totalitate, sunt aici doar in vizita, sunt doar o mică parte din definiția a ceea ce sunt. Iar ceea ce sunt înțeleg cât un copil de 3 ani crescut de un copil de, poate, 4 ani.

Cum putem să admirăm complexitatea universului din care am ieșit decât mai întâi să ne admiram la ce avem cel mai mult acces: la noi înșine și la natura din jur (care îi include și pe ceilalți oameni). Imaginează-ți cum ar fi ca atunci când deschizi ochii să nu vezi ceea ce vezi acum, ci să vezi tot ce e de văzut in toate colturile planetei si ale universului.... crezi că ai fi în stare să procesezi atâta informație la fiecare deschidere de ochi? nu i-ai tine mai mult închiși și ai deschide ochii rareori? Nu-ți trebuie facultăți de știință, tehnologie, inginerie sau matematiCĂ CA să ai acces la cea mai avansată formă de conștiință pe care universul a putut să o producă prin planeta Pământ. Omul care sânt! Oamenii care sânt! Natura dintre oamenii care sânt! Atât!

Mi-ar placea sa stiu ca ma citesti si ma intelegi. Pentru ca nu mi se pare ca scot cuvinte grele. Poate niste propozitii uneori mai lungi, dar sunt sigur ca daca nu acum, in curand o sa le faci fata spre a le citi cu placerea cu care eu interactionez cu tine.

Vreau sa stii ca adultii nu sunt alta specie decat copii. Sunt pur si simplu niste copii ca si voi, peste care au trecut multe experiente. Unii copii, acum adulti, au ales sa invete ceva, altii altceva sau nimic, unii au fost expusi la un anumit mediu familial, social si financiar, altii intr-altul.

Vreau sa intelegi puterea cu care tu si toti copii veniti pe lume: puteti schimba absolut orice lucru, stare de fapt, conventie pe care noi vi le prezentam ca fiind normale acum. Odata cu aceasta putere vine si o gramada de responsabilitate, pe care inteleg daca nu vrei sa ti-o insusesti, dar te rog, daca nu iti insusesti responsabilitatea, nu te agata de putere. Renunta la amandoua cand e de renuntat, ia-le la pachet cand esti suficient de motivat sa te dezvolti pe tine si comunitatea din care faci parte. De ce? Pentru ca puterea fara responsabilitate produce numai suferinta in jurul tau.

Vreau sa intelegi pericolul REAL si imediat pe care il are tehnologia, mai ales anumite forme ale ei, in indeplinirea nu numai a scopului cu care ai venit pe aceasta lume, dar chiar si in savarsirea transformarii tale in adult echilibrat. Vreau sa intelegi acest pericol si sa stii cum sa te feresti, iar aici, daca iti doresti, te pot ajuta cu sfaturi, opinii si fapte. Vreau sa stii ca esti in plina bataie a pustii tehnologiei la anii la care esti. Vreau sa stii ca fereastra de salvare a propriei persoane se inchide exponential cu fiecare ora petrecuta in fata telefonului, tocmai pentru ca daca iti dezvolti dependenta de tehnologie la varste in care creierul inca nu s-a dezvoltat complet, ramai cu sechele pe viata!! Cum adica Exponential? Exponential adica daca stai 1 ora, usa se inchide cu 1 ora mai repede decat daca n-ai fi stat niciuna (1*1), daca stai doua ore, usa se inchide de 4 ori mai repede (2x2) decat daca n-ai fi stat niciuna. Daca stai 3 ore, usa se inchide de 9 ori mai repede (3x3). Mie o ora mi se pare rezonabil pentru +8 ani, mai ales daca e de calculator si nu telefon.

Stiu, daca citesti si chiar intelegi, probabil o sa te miri si o sa zici 'fugi bai de aici cu pericolele tale! sunt doar un copil iar decizii de genul asta le iau adultii de langa mine! ei ma protejeaza!'

Stiu, o sa te sochez din nou raspunzandu-ti la acest ipotetic gand al tau: Adultii de langa tine nu mai au, colectiv, discernamantul necesar sa te salveze dintr-un astfel de pericol. Aminteste-ti, ei sunt cei care ti-au inmanat telefonul, tableta, telecomanda, laptopul, calculatorul fara limite de utilizare adecvate varstei tale, daca ti-au impus macar ceva. Le-am insirat in ordinea gradului de periculozitate asupra propriei fiinte.

Tehnologia este si buna! Dar trebuie sa fii foarte selectiv si cu multa experienta, atentie, consiinta de sine si invatare ca sa iti dai seama cum sa folosesti doar partea buna a tehnologiei, raportata la fiecare varsta.

Suntem norocosi cu tine, pentru ca tu am vazut ca intelegi pericolul tehnologiei si vad cum lupti in fiecare zi sa nu te acapareze prea mult vrajile ei. Te rog lupta in continuare cu si mai multa indarjire. Fa natura, jocul in natura si, te rog, cartile aliatii tai principali.

Vreau sa stii ca imi pare rau! Imi pare extrem de rau pentru faptul ca ani la rand ti-am consumat din mediul din care acum trebuie sa consumi si tu, ti-am facut zeci de tone de gunoaie doar din existenta mea, am poluat aerul pe care tu il respiri acum cu mii de tone de dioxid de carbon si alte substante periculoase pentru sanatatea omului si a intregului ecosistem al naturii. Eu am facut parte dintr-o generatie care asta a facut, ti-a poluat mediul tau, urmasul nostru. Nu am fost in stare sa fiu diferit chiar daca aveam ganduri ecologice inca de mic. Am fost acaparat de normalitatea societatii in care am trait cand am fost copil si adolescent. Am fost acaparat de realitatea care mi-a fost prezentata de catre adultii de pe vremea mea, si ei copii candva, ca fiind imuabila, de neschimbat. In numele tuturor generatiilor consumatoare de resurse din viitor: NE PARE RAU! Avem scuza ca ne-au fost prezentate ca fiind normale actiunile noastre, dar nu putem scapa de responsabilitate doar pentru ca n-am stiut. Ideea e ca stim ACUM si inca nu facem nimic! Tu in oameni d-astia iti pui baza sa te creasca bine? Ia-ti destinul in propriile maini cat mai repede! Fa din tine aliatul tau numarul 1 spre a deveni si, mai ales, mentine un om echilibrat. Te anunt ca este o munca zilnica dar te asigur ca va merita atunci cand vei fi mare si te vei fi uitat in spate la cat curaj si cata ambitie si incredere in propriile puteri ai avut inca de mic si te vei uimi cat de departe te-au dus aceste decizii inteligente asaupra propriei vieti. Lupta va fi mai usoara daca gasesti si tii aproape acei oameni care au aceleasi idealuri bune ca si tine si sunt cel putin la fel de indarjiti, hotarati si curajosi ca tine sa-si exprime fiinta universului care suntem.

Au fost multe greseli in educatia mea de copil, dar m-au crescut si ai mei asa cum au putut si stiut mai bine, dar de ce imi pare cel mai rau este ca nu mi-au insuflat aceasta constientizare universal adevarata: realitatea pe care ti-o prezentam noi ca adulti, societatea in care te bagam ca sa cresti in ea, orasul, scoala, blocul, parcul in care cresti, toate astea se pot schimba! Nimic nu e de cand lumea, totul se poate schimba, chiar cu ajutorul tau! Trebuie doar sa-ti exprimi curajos infiintarea universului care esti cu puterea si responsabilitatea pe care le ai!

Te iubesc adica te admir, te respect, ma bucur pentru bucuriile tale, sunt alaturi de tine pentru suferintele tale, am toata increderea in tine ca stii sa iti traiesti viata, ca stii sa te exprimi cand simti ca ai nevoie de ajutor. Iubirea se exprima cel mai benefic atunci cand vine cu libertate. Libertatea face parte din definitia iubirii. Nu poate fi iubire adevarata fara libertate si nu poate fi libertate adevarata fara iubire. Asta pentru ca eu sunt aici, ca om care te iubeste, ca sa imi indeplinesc rolul meu pozitiv in viata ta. Iubirea inseamna sa lupt zilnic ca sa fiu asa. Nu-mi iese mereu. Dar Iubirea mai este si intelegatoare. Nu poti iubi fara sa fii intelegator. Iar la tine Eric, iubirea se vede de la o posta fata de cat ai putut sa fii si esti de intelegator fata de mine si oamenii din jur! Nici nu stii cate lectii de intelegere mi-ai predat de cand esti. Si nu doar de intelegere! Stiu ca ma iubesti si ca ma consideri un om care si-a pus o amprenta pozitiva peste viata ta. Stiu ca stii ca te iubesc si ca iti voi fi mereu alaturi atunci cand ai nevoie.

Iti multumesc pentru ca fac parte din viata ta si ca ma lasi sa te influentez cat pot eu de pozitiv!